Intellectueel eigendomsrecht

Home Home Ondernemers Intellectueel eigendomsrecht

Het intellectuele eigendomsrecht is voor veel ondernemingen inmiddels één van de belangrijkste delen van het recht. Iedereen heeft er mee te maken. Iedereen maakt immers en maakt gebruik van intellectuele creaties, zoals teksten, foto’s, tekeningen, logo’s, domeinnamen en merknamen, maar vooral ook van software en internet. Je kunt eigenaar zijn van bepaalde rechten, maar ook gebruiker met een licentie. Je kunt die rechten beschermen door ze vast te leggen, verkopen en in gebruik geven. Ook speelt daarbij de bescherming van de privacy nog een belangrijke rol.

Bent u een uitvinder, ontwikkelaar, ontwerper of auteur? Dan kunt u uw werk beschermen tegen onbevoegd gebruik door anderen. Anderen kunnen uw creaties dan niet gebruiken. Behalve als u daar toestemming voor geeft.

Het intellectuele eigendomsrecht is dichterbij dan u denkt. Denk aan het logo van uw onderneming, het design van uw producten, maar ook de door u gebruikte of ontwikkelde software.

Aelan Advocaten kan u adviseren en ondersteunen bij het beschermen van uw rechten en het voorkomen van schade door misbruik. Ook wanneer u wordt belaagd door iemand die u beschuldigt van inbreuk op zijn rechten, kan Aelan Advocaten u bijstaan. Bijvoorbeeld wanneer u een claim ontvangt omdat u op uw website zonder toestemming gebruik zou hebben gemaakt van een foto.

Dan bent u bij Aelan Advocaten aan het juiste adres om schade te voorkomen.