Rechten van transgender personen in het arbeidsrecht

Malene Christensen

Als transgender persoon loop je misschien rond met een aantal vragen over waar je recht op hebt als werknemer of misschien ben je als werkgever benieuwd hoe je om moet gaan met genderproblematieken op de werkvloer en hoe je jouw…

Lees verder

Help, mijn afnemer is failliet

Veel ondernemers hebben er wel eens mee te maken gehad of zijn bang dat ze er ooit mee te maken zullen krijgen. Er zijn producten of diensten geleverd aan een andere ondernemer die failliet is gegaan. Wat moet u doen…

Lees verder

Help, ik benadeel andere schuldeisers

In 2018 zijn er meer dan 3.000 bedrijven failliet gegaan en zijn er nog eens ruim 125.000 bedrijven op andere manieren gestopt (Cijfers, jaaroverzicht KvK 2018). Precieze cijfers over het aantal bedrijfsbeëindigingen in verband met een slechte financiële situatie zijn…

Lees verder

Ben ik eigenaar (geworden)?

Er zijn veel bedrijven in Nederland en daarbuiten die hun werk maken van het creëren van zaken uit andere zaken. Dat kan een schilder zijn die van rode en gele verf oranje verf maakt, een slager die van ‘normaal’ gehakt…

Lees verder

Koop van onroerend goed in Duitsland

Investeren in onroerend goed in Duitsland is een interessante optie. De Nederlandse markt voor onroerend goed biedt op dit moment relatief weinig mogelijkheden, zowel door het beperkte aanbod als door de stijging van de prijzen. Duitsland is echter een groot…

Lees verder

Zelf een onderneming beginnen?

Hierbij een overzicht van de stappen die je kunt zetten om te komen tot het opzetten van een onderneming. Uiteraard is het maar een summier en subjectief lijstje, maar misschien heb je er toch wat aan. In ieder geval is…

Lees verder

Schuttingen en heggen

Over schuttingen ontstaat tussen buren regelmatig discussie. Dat is begrijpelijk, omdat een bewoner de tuin ziet als een belangrijk deel van zijn of haar privésfeer. De eigenaar van de tuin wil er ongestoord kunnen genieten van zijn vrije tijd en…

Lees verder

Het voorkomen van voor komen

Voorkómen van vóórkomen Er zijn veel verschillende soorten fobieën, angst voor spinnen, angst voor gezelschappen, angst voor de tandarts en angst voor hoogtes. Iedereen kent wel iemand met een angst, die voor anderen, die die angst niet hebben, onredelijk lijkt….

Lees verder

Second opinion

Hoger beroep Er is een vonnis van de rechter waarmee u het niet eens bent, maar u weet niet of het zinvol is om hoger beroep aan te tekenen tegen die uitspraak. Dat kan zijn omdat u bij de rechtbank…

Lees verder

De Kleineondernemersregeling (KOR) vanaf 1 januari 2020: toepassen of niet?

Per 1 januari 2020 wordt de kleineondernemersregeling (KOR) aangepast. Waar je voorheen alleen als natuurlijk persoon (bijv. als zzp-er) gebruik kon maken van de KOR, kan na 1 januari ook een BV er aanspraak op maken. Voor deelname aan de…

Lees verder