Per 1 januari 2020 wordt de kleineondernemersregeling (KOR) aangepast. Waar je voorheen alleen als natuurlijk persoon (bijv. als zzp-er) gebruik kon maken van de KOR, kan na 1 januari ook een BV er aanspraak op maken. Voor deelname aan de…
Veel ondernemers hebben er wel eens mee te maken gehad of zijn bang dat ze er ooit mee te maken zullen krijgen. Er zijn producten of diensten geleverd aan een andere ondernemer die failliet is gegaan. Wat moet u doen…
In 2018 zijn er meer dan 3.000 bedrijven failliet gegaan en zijn er nog eens ruim 125.000 bedrijven op andere manieren gestopt (Cijfers, jaaroverzicht KvK 2018). Precieze cijfers over het aantal bedrijfsbeëindigingen in verband met een slechte financiële situatie zijn…
Er zijn veel bedrijven in Nederland en daarbuiten die hun werk maken van het creëren van zaken uit andere zaken. Dat kan een schilder zijn die van rode en gele verf oranje verf maakt, een slager die van ‘normaal’ gehakt…
Het is prettig als er een goede relatie is tussen buren. Tussen buren kan een discussie of ruzie ontstaan, omdat zij ergens over van mening verschillen. Daarom is het goed voor u om te weten wat u wel en niet…
Over schuttingen ontstaat tussen buren regelmatig discussie. Dat is begrijpelijk, omdat een bewoner de tuin ziet als een belangrijk deel van zijn of haar privésfeer. De eigenaar van de tuin wil er ongestoord kunnen genieten van zijn vrije tijd en…
Snel op vakantie of net te laat voor een werkafspraak over de grens in Duitsland. U rijdt hierdoor net te hard en krijgt een boete voor deze verkeersovertreding. Wat voor een boete kunt u verwachten, waar moet u rekening mee…
Wat gebeurt er als een werknemer ziek wordt vlak nadat hij uit dienst is gegaan? Als een werknemer vertrekt, al dan niet vrijwillig, en hij of zij wordt ziek, wie moet dan de uitkering van de zieke (ex-)werknemer betalen? Er…
Privacy wetgeving 2018 Op 25 mei 2018 treedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking en komt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) te vervallen. De AVG zorgt voor versterking en uitbreiding van gegevensbescherming en biedt in de hele Europese Unie…
Hoger beroep Er is een vonnis van de rechter waarmee u het niet eens bent, maar u weet niet of het zinvol is om hoger beroep aan te tekenen tegen die uitspraak. Dat kan zijn omdat u bij de rechtbank…